top

begravelse i kiste eller bisættelse for urne

Valg af begravelsestype er meget individuel. Langt de fleste i jylland bliver bisat - altså at der først ofte er en handling med kisten og efterfølgende brændes kisten. Men fra Kolding og ned gennem Sønderjylland, bliver hovedparten stadig kistebegravet. Vores lokale bedemand kommer gerne på hjemmebesøg og fortæller om de lokale muligheder, ring hele døgnet 71 99 88 00.

Bliv begravet i kiste eller bisat før urne nedsættes på lokale jyske kirkegård eller spredes over havet.

Kistebegravelse: Efter samtale og evt. afhentnng for rustvognskørsel til kapel, arrangerer bedemanden den fulde begravelseshandling. Fra denne bæres der  i forlængelse af højtideligheden ud til gravpladsen for jordfæstelse - med eller uden præst

Oftes afholdes en kistebegravelse fra kirkegårdens kirke - eller indlægges en rustvognskørsel i kortegne fra ceremonistedet til kirkegården. Et kistegravsted (3 m2 i 20 år) koster i gennemsnit 11.703 kr. for medlemmer af Folkekirken og 17.500 kr. for ikke-medlemmer.

Bisættelse: Efter samtale og bedemanden har arrangerede handling, bæres der ofte ud fra kirken til ventende rustvogn. På kapellet bliver kisten stående efter handling, ofte fordi stedet også er krematorium.

Urnen er i løbet af 14 dage klar til nedsættelse på et gravsted eller askespredes over havet.

Dødsfaldet på hospice plejehjem eller i hjemmet, kan vi være fremme inden for tre time til  samtale og/eller ilægning over hele Jylland. Uanset om I har bestilt online eller ved samtale, har vi altid et møde, inden afgang i rustvognen kører til lokale kapel.

Dødsfaldet på hospital, og ønske I hjemmebesøg og en personlig samtale, vil vi på mødet få alle detaljer for begravelseshandlingen på plads. På dagen for den arrangerede handling lægger vi i kiste på hospitalets kapel og kører til ceremonistedet.

Kirkelig højtidelighed, kan den foregå fra kirke eller kapel. Bedemand arrangerer alt med kirken og aftale for samtale med præsten. På dagen for højtideligheden styrer præsten alt i forbindelse med begravelseshandlingen, inkl. kor og organist, uanset om I er i kirken eller fra kapellet.

Borgerlig ceremoni uden præst, vil ofte foregå på kirkegårdens eller krematoriets kapel. Det er også muligt at gøre det på en privat adresse eller et plejehjem. Her er det familien som selv forestår handlingen. Der er intet krav om, at der skal afholdes en handling før jordfæstelsen eller kremeringen.

Begravelseshjælp

Gennem bedemand kan ansøge om op til 11.650 kr. i tilskud

Er der få penge i et singel-bo - under 19.500 kr., få man maksimal økonomisk støtte. Beregningen af tildelte begravelseshjælp, vil være formuebetinget - og er der en efterledende ægtefælle, er der også en efterleverpension. Men begravelseshjælpen er formuebetinget.. Bedemanden ordner alt i forbindelse med ansøgningen og hjælper med udbetalingen af korrekt begravelseshjælp.

Jyske bedemand som er certificeret til at ansøge om begravelseshjælp til økonimisk støtte ved en begravelse eller bisættelse
 

Enlig uden børn

Op til 11.650 kr.

Afdøde var enlig/single og ikke efterlader sig børn under 18 år, nedsættes begravelseshjælpen, hvis afdødes formue overstiger 19.000 kr. (2018). Er afdødes formue over 30.000 kr. (2018), bortfalder begravelseshjælpen helt.

 

Ægtefælle/partner

Afhængig af formue

Hvis afdøde efterlader sig børn under 18 år eller ægtefælle, nedsættes begravelses hjælpen, hvis boets samlede formue overstiger 36.700 kr. (2018). Er boets samlede formue over 47.700 kr. (2018), bortfalder begravelseshjælpen helt.

 

Født før 1. april 1957

Få min. 1.050 kr.

Hvis afdøde er født før 1 april 1957, udbetales der altid 1.050 kr. i begravelseshjælp. Dette er uanset formueforhold, og der udbetales via NemKonto til enten familien eller bedemanden.

Efterlevende ægtefælle eller samlever?

Er I ægtefolk, begge pensionister og har delt adresse i mere end de seneste tre år, vil den efterlevende ægtefælle automatisk få dobbelt folkepension udbetalt over de næste tre måneder (efterlevelsespension). Det er den afdøde ægtefælles skattebillet og personlige fradrag, som vil blive brugt til skatteberegning før udbetalingen til den efterlevende ægtefælle/registrerede partner.

Er I derimod papirløst samlevende (min. de seneste tre år), eller er afdøde ikke pensionist, kan den efterlevende søge efterlevelseshjælp, når skifteretten er afsluttet. Er boets fremtidige indtægt på eller under 241.636 kr., kan den efterlevende få maksimal støtte. Støttebeløbet falder gradueret, hvis den fremtidige årlig indtægt er på op til 377.554 kr. før skat. Herover er der ikke mulighed for at søge om efterlevelseshjælp. Det er muligt at ansøge om op til ekstra 14.677 kr. i engangstilskud, som er skattepligtigt efter almindelige skatteregler.

Bestil bedemand inkl. fuld service

Spar 995 kr. ved at bestille din lokale bedemand online. Søg og vælg din bedemand herunder, og gennemfør vores enkle onlinebestilling. 

Efterfølgende vil den valgte bedemand kontakte dig telefonisk inden for 15 minutter, så I kan tale hele begravelseshandlingen igennem eller aftale et møde, hvor I gennemgår alle detaljer og ønsker for begravelsen eller bisættelsen.

 

Begravelse

Hjemmebesøg med samtale og efterfølgende begravelse i lokale kirke. Udbæring til gravplads, hvor kisten bliver jordfæstet. Prisen er uden kirkegårdsudgifter, blomster og gravsten.

Kr. 10.244

 

Bisættelse

Hjemmebesøg med samtale og bisættelse fra kirke. Udbæring til rustvogn og kørsel til det lokale krematorium. Prisen er uden kirkegårdsudgifter, blomster og gravsten.

Kr. 11.539

 

Askespredning

Samtale om bisættelse og askespredning til havs. Udbæring til rustvogn efter handlingen og kørsel til det lokale krematorium. Prisen er uden kremeringsafgift og blomster.

Kr. 11.7oo

Gratis rådgivning hos andre gode bedemand

Besøg en af vores begravelsesforretninger eller ring for til os. Vælg din bedemand herunder, og besøg den lokale side. Jyske Begravelser er en del af Danske Begravelser, der er en landsdækkende køde af bedemænd. Ring gerne 71 99 88 00 er et møde altid uforpligtende, så hvis du efterfølgende ønsker en anden løsning, sender vi ingen regning – sådan er det.

Den syngende bedemand Jacob Staal fra Valby i København

Bedemand Jacob Staal
Lad den syngende bedemand stå for ceremonien – klassisk eller uden præst.

Udannet bedemand med butik i Taastrup

Bedemand på Vestegnen
Taastrup og Brøndby. Dækker Vestegnen og Hovedstaden.

Bedemand Peter Holm, der har begravelsesforretning i Ørestad på Amager i København

Bedemand Peter Holm Amager, København: Ring hele døgnet og aftal et møde. Dækker hele Storkøbenhavn.

Bedemænd i Aalborg 
Vælg Maj-Britt og Per Strøm for en personlig samtale inden for en time i Nordjylland.


 

Anmeldelser

Super professionel og rigtig god. Rimelig pris i forhold til andre. Kan varmt anbefales.

Pia Jensen

Når der sker et pludseligt dødsfald i familien, så er det rart at man kan få hjælp af en professionel bedemand.

Børge Christiansen

Som præst har jeg arbejdet sammen med Maj-Britt og Per Strøm i forbindelse med en del begravelser.

Johs Hansen, Aalborg